Bors de sfecla ( sfecolinic )

de Anastasia in Supe/Ciorbe, 21 Mar 2010 | 5392 vizualizari

 

Un bors nemaipomenit de gustos si sanatos foarte populat in tarile postsovietice ( sfecolinic )!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de pasare, vita s-au de porc 
  • 150 gr fasole
  • dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust
  • 3 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1kg sfecla dulce
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura cozi cu frunze de sfecla 
  • 2 crengute de leustean
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de sfecla ( sfecolinic ):

1. carne de pasare s-au de porc 500~700 gr se fierbe aparte supa la o cratita de 5 litri se ea spuma
150 gr fasole se pun sa se umfle peste noapte in apa si se fierb pina cind sint aproape gata apoi se adauga la bulionul de carne.

2. adaugati contimentele
dafin , piper, boia , busuioc , cimbru , sare dupa gust se adauga la supa dupa ce luati spuma de pe carne.

3. 3 cepe se taie si se rumenesc un pic intr-un ceaun aparte .

4. 1 morcov mare dat prin razatoare mascata / 1kg sfecla dulce cu 1 radacina de patrunjel date prin razatoare , 3 cartofi potriviti taiati cuburi toate se adauga la ceapa pe rind si se inabusa cu capac la foc potrivit pina lasa suc , dupa ce ati inabusit bine legumele in ceaun le adaugati in supa de carne.

5. 1 legatura de patrunjel /1 legatura cozi cu frunze de sfecla  /2 crengute de leustean se taie si se adauga la sfarsit in bors pentru 2 minute sa fiarba ,apoi se stinge focul.

6. se serveste cu smantana si verdeturi !

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de sfecla ( sfecolinic )" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu ciuperci , carne si bors